9/12/20

REPTE : CONSTRUIR UNA CAPSA DE BOMBONS

 Treball en grup cooperatiu 3 i 4 persones per grup a realitzar 

1r ESO A: Dimecres 9/12 (1/2 classe), Dijous 10/12  , Dimecres 16/12 i Dijous 17/12.
1r ESO B: Dijous 10/12 (1/2 classe) , Dilluns 14/12,  Dijous 17/12 i Dilluns 21/12.


REPTE : 

La nostra cosina gran es casa i com que s’ha assabentat que hem fet Dibuix tècnic a Tecnologia i que de tant en tant hem de superar reptes creatius ens ha demanat que li fem una capsa de bombons per repartir un petit detall el dia del seu casament. Aquesta capsa haurà de ser construïda amb cartolina i portarà 4 bombons i haurà de tenir un volum interior al voltant dels 100 cm3. (Les mesures les haureu de justificar). 

Com serà el procés de construcció del vostre prototip?


1r dia .

Cadascú farà un esbós de com seria la seva capsa proposada i calcularà les mides perquè aproximadament tingui uns 100 cm3 de gruix. (30 minuts)
Després mostrareu els vostres esbossos a la resta del grup i entre tots decidireu com hauria de ser la caixa final, i com us repartireu les tasques dels propers 3 dies, no cal que sigui la capsa de un dels components del grup. Podeu crear una capsa nova a partir de les idees aportades ( 20 minuts).

També haureu de decidir qui s’encarrega de portar el material que hagueu decidit utilitzar per construir-la i per poder treballar a classe (cúters, tisores, colors, paper de diari per no tallar les taules.....). També recordeu que la memòria s’entrega dins un portafolis de plàstic. Algú l’ha de portar.

Entre tots fareu el diari de camp que escriurà el secretari. 

NOTA : Si acabeu podeu començar a fer lo feina del 2n dia

2n dia

Comenceu a treballar en la vostra idea, cadascú en la feina assignada.

1 persona – farà l’esbós final per presentar
1 persona farà un croquis amb les mides , acotat (tingueu en compte que potser necessitareu pestanyes per enganxar la caixa)
1 persona farà la tapa de la memòria i prepararà el pla de treball que s’haurà de seguir per crear la capsa (us adjunto mostra al classroom per si aneu despistats). 
1 persona farà  el prepararà l’índex i  l’especejament  dels materials que necessitareu per crear la capsa (us adjunto mostra al classroom per si aneu despistats) i la llista d'eines (dins el mateix full).  

El primer que acabi farà el diari de camp del 2n dia. 

3r dia

3 persones construiran la capsa (tingueu en compte que potser necessitareu pestanyes per enganxar). Si us sobra temps, podeu plantejar-vos decorar la capsa d’alguna manera.
1 persona prepararà  la memòria fent el  diari de camp d'aquell dia i explicant qui fa cada funció, com ha estat tot el procés de construcció de la capsa, quines opcions teníeu i perquè heu decidit fer aquesta capsa (que la fa millor que els altres), perquè heu decidit utilitzar el material. Quins problemes heu tingut, i en què podríeu millorar la propera  vegada. 


S’ha d’entregar la memòria i la capsa construïda al acabar la tercera classe

NOTA : Cadascú de vosaltres té diferents habilitats que faran que el treball surti fantàstic o no, depenent de qui faci cada cosa. Aprofiteu-les. Sigueu llestos. Jo valoraré el resultat final. No feu fer el treball de croquis al company que és incapaç de fer rectes perpendiculars i que no dibuixa bé ni fa les coses netes (segur que té altres habilitats) . De la mateixa manera que no feu fer la memòria a qui no redacta bé o fa moltes faltes d'ortografia. Escolliu cadascú la feina en la que sou més bons per fer entre tots el treball més excel·lent possible. 


Pels companys que fan l' ÍNDEXS. Qué ha de portar la memòria?

La tapa, l'índex, Els 4 esbossos fets individualment, l'esbós final, el croquis amb les mides,  l'especejament, les eines utilitzades , el pla de treball i la memòria de treball pel que haureu de posar : 

ÍNDEXS                                                                                                           pàg

1. Esbossos individuals ..................................................................................    2
2. Esbós final .................................................................................................    6
3. Croquis amb les mides ..............................................................................     7
4. Especejament ............................................................................................     8
5. Eines utilitzades.........................................................................................     8
6. Pla de treball .............................................................................................     9
7. Memòria de treball ...................................................................................    10


Pels companys que fan la MEMÒRIA, aquí us annexo la base sobre la que treballareu.